2010. június 23., szerda

Étkezőasztal

Ez az a bútordarab, aminek a hiányától már hónapok óta szenvedek, de mostanáig még elméleti síkon sem jutottunk dűlőre vele. Eredetileg azt terveztük, hogy a meglévő Thonet (jellegű?) székeinkhez illő asztalt veszünk, de erről sajnos le kellett mondanunk, mivel egyáltalán nem találtunk ilyet. Hasonlót sem, még képet sem róla - csak picike, kávéházi asztalok voltak mindenhol. Lehet, hogy egyáltalán nem is gyártottak nagyobbat... Sorra jártuk a bútorboltokat is, de nem bukkantunk rá az igazira. Azóta vacilláltunk, hogy mi legyen a B terv, mert a székektől nem szeretnék megválni, azt viszont végképp nem díjaznám, ha az újonnan berendezett lakásunk szedett-vedett lenne. Hosszas tanakodás után arra jutottunk, hogy 2 Thonet széket és egy asztalkát a könyvespolc előtt helyezünk el, és a szoba másik felében egy más stílusú ebédlőt alakítunk ki. Tegnap este volt némi szabad időnk, és beugrottunk az IKEÁba. Balázst nem akartam ezzel stresszelni, ezért titokban tartottam, hogy nem áll szándékomban vásárlás nélkül kijönni onnan. :) A feladat egyébként közel sem volt egyszerű, mivel mindenképpen kerek vagy ovális asztalra vágytam. Nem is értem, miért azokból a legbőségesebb a kínálat minden üzletben, amiknek balesetveszélyesen hegyesek a sarkaik... Végül megvettük az elsőt, ami megfelelt a feltételeknek. (Megnéztünk többet is, de visszatértünk hozzá.) Bjurstának hívják (bírom a svéd bútorneveket), és kerek állapotában 4 személyes, ...
...de szét lehet húzni oválisra, hogy hatan is kényelmesen elférjenek körülötte.
A nyírfa árnyalat mellett döntöttünk, elvégre a polcaink fele is ilyen, és ez egyébként is elég semleges szín. A csíkos padló és az ősz mint motívum miatt nagyon kell vigyázni, nehogy túl tarka legyen az összhatás - gyakorlatilag pengeélen táncolunk. Eddig sikerült megoldanunk, remélem, nem rontjuk el az utolsó simításokkal. Kiválasztottuk a székeket is, de nem tudtuk megvenni, mert Budaörsön csak egy volt raktáron, Balázs ma megy a másik áruházba, ha szerencsénk van, addig nem viszi el senki az ottani 10-et. :)

A szürke kárpit miatt vannak ugyan kétségeim, viszont nagyon kényelmes rajta ülni, és egy huzatot bármikor lehet rá készíttetni.
Lámpaburákat is néztünk a jobb világítás érdekében, és nyilván néhány apróságot be kell még szereznünk, de a legfontosabb, hogy végre a lakásprojekt utolsó fázisához értünk, a legnagyobb szobát is birtokba vehetjük. Eltüntetjük a dobozokat, összerakjuk szépen az étkezőt, elkezdjük használni a konyhát, és kettesben fogunk reggelizni. Már alig várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése