2009. január 24., szombat

Pénz

Ugyan komolyabb vásárlásra még nem kerítettem sort, mindenegyes étkezésnél megdöbbenek, mennyire olcsó az étel itt. Andi ma reggel 5 rúpiáért vett egy uborkát és három paradicsomot, tegnap Eszterrel kb. 300 rúpiáért két tálcányi ételt kaptunk (halat, rizst, lencsét, garnélát és rotit - nem is fért belénk) a múltkori McChicken menüt 117 rúpiából megúsztam - nagy kólával és nagy krumplival.

Vannak dolgok, amik viszont ugyanannyiba kerülnek, mint otthon. Jártunk egy Apple boltban, az iPodtól az egérig semmi sem olcsó, a fiúk meg néztek robogót, azt sem érné meg hazavinni (szállítási költséggel pedig nem is számoltak). Sanjay szerint a Bangalore-i ingatlanok ára a pestiekhez hasonló. Ugyanakkor azt is mondta, hogy ha hetente 20 rúpia (kb. 80Ft) borravalót adunk a szobát takarító emberkének, akkor boldog lesz. Elképesztő!

A képen a legújabb 1 és 2 rúpiás érme látható. Amíg csak az egyest láttam, nem értettem, hogy mit keres ott az a kéz, de a kettessel együtt már nyilvánvaló, hogy az írástudatlansok miatt tervezték ilyenre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése