2009. december 4., péntek

Új otthon

Végre elérhető közelségbe került a költözés. A szakmunkák közül már csak a laminált padló lerakása van hátra (ez elvileg szombat estére készen lesz), utána megkezdhetjük a berendezést és a költözést. Tegnap jártunk az IKEA-ban, eredetileg indukciós tűzhelyet akartuk venni, de elment az idő a svéd húsgolyókkal (barna szósszal és áfonyalekvárral nagyon finomak!) és a hálószobabútorokkal. Utóbbiból a jelek szerint megtaláltuk a tökéleteset. Mindkettőnknek tetszik az ágykeret, kapható hozzá praktikus támla és tárolódoboz, sőt még fésülködőasztal is van a sorozatban, ékszertartó fiókkal. Egész egyszerűen ránk vár. :)

Egyébként nem könnyű összeegyeztetni az elképzeléseinket, általában egészen más stílusban képzelünk el egy-egy helyiséget, de eddig még mindig sikerült mindkettőnk részéről vállalható kompromisszumot kötni. Ez többnyire úgy zajlik, hogy egyikünk bedob valami teljesen agyament ötletet, amitől a másik hátán futkosni kezd a hideg, kerek perec nemet mond, majd kicsit később közösen átrágjuk, szelídítjük, végül elemeiben fölhasználjuk az eredeti elképzelést.

Ezúttal én vagyok az, akinek túlzottan beindult a fantáziája, hogy milyen színekkel és mintákkal kellene élénkebbé tenni az alapvetően barnákat fölvonultató burkolatokat és bútorokat. Nagyon szeretnék rózsaszíneket a hálószobába, de ez Balázst sokkolta, ezért finomítottam a terven, és tavaszias hatást szeretnék elérni. Ehhez sok üde zöld kell, de belefér némi utalás a virágszirmok rózsaszínjeire is. Továbbgondolva a témát a másik két szobát a télnek (kék-fehér, ez már adott) illetve az ősznek (sárga-vörös-barna, itt eredetileg is sárga a függöny) szentelhetnénk, a nyarat pedig a terasz és az erkély képviselheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése