2009. december 22., kedd

Körte fahéjjal és csokoládés-jázminos selyem krémmel

Nem, nem kezdtem őrült kísérletezésbe a konyhában, legalábbis nem a desszertek terén, csak a lakberendezésnek köszönhetően tobzódunk a színekben. Az utóbbi hónapokban olyan kérdéseken töprengtünk, hogy jó-e a "silk" és "timber" csempénkhez a "jázmin" illetve "csokoládé" élvédő, harmonizál-e a "fahéj tölgy" szekrényajtóval a "világos vadkörte" bútorlap és a "woodline cream" munkalap, milyen szegélyléc illik az "artwood" padlóhoz... Ez a sok-sok fantázianév a faerezetes barna és a krémszín megannyi árnyalatát takarja, és tényleg nem egyszerű megtalálni mindenből a megfelelőt. A bőség zavara! És tényleg ahány gyártó, annyi minta, szín és elnevezés. A memóriánkra hagyatkozni több mint veszélyes. (A képen a lépcsőnk - egy kis ízelítő a kavalkádból.)
Vasárnap járt nálunk a bútorasztalos, aki szerencsére hozott magával kis kártyákat, sorra oda is próbálgattunk őket a csempékhez és egymáshoz, míg végül megtaláltuk a (remélhetőleg) ideális kombinációt. Ugyan kész konyhánk csak januárra lesz, de ez nem gátja a költözésnek. Van másik a házban, lesz hol főzni. (Nem sűrűn szoktam... :) )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése