2009. november 22., vasárnap

Hortobágyi hétvége

Mostanában néha úgy tűnik, mintha a lakásunk fenntartása fölösleges luxus volna, hiszen alig vagyunk itthon. Nem megyünk feltétlenül messzire, gyakran csak Érdre ellenőrizni, hogy halad a felújítás (a csempénk már tökéletes), de időről időre késztetést érzünk, hogy kiránduljunk egyet. Az októberi hosszú hétvégén például a Tisza-tavi Madárfesztiválon jártunk. Szombat este a Hortobágyon figyeltük, ahogy a darvak sorra érkeztek vissza az éjszakázóhelyükre. Kis csapatokban jöttek, családonként. Jellegzetes kiáltást hallattak, mikor észrevették a rájuk váró embereket. A nádason túl gyülekeztek, és ahogy ment le a nap, betöltötte a pusztát a hangjuk. Több ezer madár hallatta ugyanazt a "krú-krú"-t - lenyűgöző élmény volt!



A másnap reggel már a Tisza-tónál, a gáton talált minket. Láttuk ébredni a tájat. Lassan világosodott, kezdett oszlani a köd, és a tavon éjszakázó madarak sorra elindultak élelmet keresni. Egészen különleges érzés volt csöndben és nyugalomban élvezni a tó látványát. Mikor húsvétkor, napközben jártunk itt, ugyanez a környék tele volt horgászokkal és piknikezőkkel. Többségük bömböltette a kedvenc zenéit a kocsiban. Mennyi minden múlik az időzítésen! :)



2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus élmény lehetett! És irigyellek titeket, hogy fel tudtatok kelni hajnalban (bár ezért talán nekem is sikerült volna). :-) A képek meg gyönyörűek; nincs belőlük még?

    VálaszTörlés
  2. Van még néhány kép, de még kicsit válogatni és szerkeszteni kell őket. Kevés fényben elég nehéz jó fotókat készíteni, főleg a távolban repülő témáról. :)

    VálaszTörlés